Στο Παρίσι αναγκάστηκε να επιστρέψει το αεροσκάφος που μετέφερε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ. Αιτία ήταν ένας… κεραυνός που το χτύπησε ενώ βρισκόταν εν πτήσει.

Ads

Πηγές της γαλλικής προεδρίας ανέφεραν πως ο νέος Γάλλος πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του. Όπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος πρόεδρος επιβιβάστηκε σε άλλο αεροσκάφος και αναχώρησε εκ νέου για τη Γερμανία, όπου έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, ο κ. Ολάντν δήλωσε στο κανάλι TF1:

«Ανεβαίνω στο αεροπλάνο για να συναντήσω την Γερμανίδα Καγκελάριο σκοπεύοντας να της πω αυτό που σκέφτομαι, για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Να συζητήσω μαζί της για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βρούμε από κοινού λύσεις, ώστε να μην θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο, για να επιστρέψει η ανάπτυξη και για να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην ανησυχία που μας δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα».

Ads

Η επίσκεψη Ολάντ στο βερολίνο την ίδια μέρα της ορκωμοσίας του, ερμηνεύεται από τους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές ως ενδεικτικό «του επείγοντος» με το οποίο αξιολογεί την κατάσταση στην Ευρώπη.