Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί πολλές περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας, συγκεκριμένα κοντά στην πόλη του Perth.

Ads

Η μικρή και ιστορική πόλη του Yarloop έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ απειλεί και άλλες κατοικημένες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Waroona, και συγκεκριμένα το Harvey και το Preston Beach. Οι φλόγες, που ξεπερνούν τα 50 μέτρα ύψος, έχουν καταστρέψει σχεδόν 100 σπίτια στο Yarloop, το Δημαρχείο, το παλαιό νοσοκομείο και πολλά καταστήματα και αγροικίες, ενώ τεράστιο νέφος καπνού έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Η πυρκαγιά αρχικά ξεκίνησε από 2 μεγάλα μέτωπα τα οποία δημιουργήθηκαν από κεραυνούς και στη συνέχεια συνενώθηκαν με άλλα 100 μικρότερα, τα οποία έχουν κάψει 500.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, μέσα σε 48 ώρες.

«Η φωτιά είχε τέτοια ένταση και ταχύτητα, ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτιστεί πριν εισέλθει στην πόλη και την απανθρακώσει σχεδόν ολοκληρωτικά». αναφέρει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής της Δυτικής Αυστραλίας Wayne Gregson.

Ads

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ταχύτητες 60 χλμ/ώρα ενώ νέα καταιγίδα με κεραυνούς πλησιάζει.

Ο Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, εκδίδοντας διαρκώς ενημερωτικές ανακοινώσεις, ειδικά για όσους βρίσκονται στην περιοχή και δεν μπορούν πλέον να απομακρυνθούν, καλούνται να αναζητήσουν προστασία με οποιοδήποτε τρόπο για να μη χάσουν τη ζωή τους.

Αν στην περιοχή βρίσκεται οποιοσδήποτε Ομογενής και έχει πρόβλημα επικοινωνίας λόγω γλώσσας, οι Αυστραλιανές Αρχές παρακαλούν να τηλεφωνήσει απ’οποιαδήποτε συσκευή εντός Αυστραλίας με τον αριθμό 131 450 και θα ενημερωθεί μέσω μεταφραστή.