Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραφε μεγάλη πτώση στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας τη βουτιά των τελευταίων ημερών, με τη Γουόλ Στρίτ να οδεύει προς τη χειρότερη της εβδομάδα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς η παγκόσμια εξέλιξη του κοροναϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες στους επενδυτές, οι οποίοι επιλέγουν περιουσιακά στοιχεία που θεωρούν ότι ενέχουν μικρότερο κίνδυνο.

Ads

Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, κατέγραφε πτώση 3,33% και Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης και περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, υποχωρούσε κατά 3,44%.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο Dow Jones έχει χάσει πάνω από το 10% της αξίας του μετά το ρεκόρ που σημείωσε στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχωρούσε κατά 3,92%.

Ads

Σε αυτό το σημείο, αυτές είναι οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες για τους μείζονες δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έπειτα από την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα καταγράψουν αύξηση κερδών το 2020 αν ο κοροναϊός συνεχίσει να εξαπλώνεται.