Ο Σνούπι, ο Γκάρφινλτ, ο Ποπάι και άλλοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων «ξύρισαν» τα μαλλιά τους δείχνοντας στα παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες ότι δεν είναι μόνα.

Ads

Το βραζιλιάνικο ίδρυμα για τον καρκίνο GRAACC συνεργάστηκε με καλλιτέχνες του animation για τη δημιουργία των Καραφλών Καρτούν, ως μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης στη Βραζιλία.
 
Το πρότζεκτ έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο να αισθάνονται λιγότερο φόβο, και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση παρότι έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω των χημειοθεραπειών.

Τα παιδιά «έχουν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη από φίλους, συμμαθητές στο σχολείο και ανθρώπους που τους βλέπουν στο δρόμο», ανέφερε ο Ρομπέρτο Φερνάντεζ, από την διαφημιστική εταιρεία Ogilvy Brazil, που ξεκίνησε την εκστρατεία μέσα από μία μη κυβερνητική οργάνωση για τον καρκίνο στο Σάο Πάολο.

Αυτά τα καρτούν μπορούν να τα βοηθήσουν να νιώσουν ότι δεν είναι μόνα και δεν είναι διαφορετικά και αν τα κάνουν να χαμογελάσουν, ακόμα καλύτερα. «Θέλουμε να εξαλείψουν όλες τις προκαταλήψεις για αυτή την ασθένεια», τόνισε ο Φερνάντεζ.

Ads

image

image

image

image