Δεν υπάρχει κανένας επιζών από τη συντριβή αεροσκάφους της Air Algerie. Η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται από τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επιπλέον σημείωσε ότι δεν αποκλείεται κανένα σενάριο για τα αίτια του δυστυχήματος. Ωστόσο, ως πιο πιθανή αιτία για τη συντριβή είναι η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Ads

 
«Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς επιζών» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι όλες του οι σκέψεις γυρνάνε γύρω από τα θύματα και τις οικογένειές τους. «Είμαστε στο πλευρό τους» πρόσθεσε. Αύριο, οι συγγενείς των θυμάτων από την Γαλλία, θα μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε επίσης γνωστό ότι ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχει ήδη συλλεχθεί και μεταφέρεται στο Γκάο, όπου αναμένεται να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό.
 
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, που εξαφανίστηκε με έξι μέλη πληρώματος και 110 επιβάτες – μεταξύ τους 54 Γάλλοι – εντοπίστηκαν σε βόρεια περιοχή του Μάλι. Γάλλοι στρατιώτες έχουν αναλάβει την περιφρούρηση, την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων και περισυλλογή των πτωμάτων.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που προέβαλε η γαλλική τηλεόραση καταγράφονται οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής: