Οι δύο έφηβοι που καταζητούνταν επί πολλές εβδομάδες σε όλον τον Καναδά, ως ύποπτοι για τρεις φόνους, είχαν καταγράψει σε βίντεο την «τελευταία επιθυμία» τους πριν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Toronto Star.

Ads

Η Βασιλική Χωροφυλακή (GRC, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά), δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του βίντεο.

Ο Καμ Μακλίοντ, 19 ετών και ο παιδικός φίλος του Μπράιερ Σμεγκέλσκι, που θα έκλεινε τα 19 στις 4 Αυγούστου, φέρονται ότι σκότωσαν τον 64χρονο καθηγητή βοτανολογίας Λέοναρντ Ντάικ, τον 23χρονο Αυστραλό τουρίστα Λούκας Φάουλερ και την Αμερικανίδα φίλη του τελευταίου Τσάινα Ντιζ, 24 ετών.

Οι δύο νέοι βρέθηκαν νεκροί στις 7 Αυγούστου σε μια δασική, αφιλόξενη περιοχή στα δυτικά του Κόλπου του Χάντσον, 8 χιλιόμετρα από το σημείο όπου δύο εβδομάδες νωρίτερα εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητό τους, κοντά στην κοινότητα Γκίλαμ. Πριν αυτοκτονήσουν είχαν καταγράψει με το κινητό τηλέφωνό τους τη «διαθήκή» τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ads

Ένας συγγενής του ενός εφήβου είπε στην εφημερίδα ότι οι γονείς τους είδαν περίπου 30 δευτερόλεπτα από αυτήν την καταγραφή.

Ο Μακλίοντ και ο Σμεγκέλσκι έφτασαν στο Γκίλαμ, που απέχει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα βορείως του Γουίνιπεγκ, της πρωτεύουσας της Μανιτόμπας, αφού διέσχισαν με αυτοκίνητο τον μισό τον Καναδά, καλύπτοντας 3.000 χιλιόμετρα από τη Βρετανική Κολομβία όπου διέπραξαν τα εγκλήματα. Σύμφωνα με όλους τους ειδικούς οι έφηβοι, αν και είχαν γνώσεις επιβίωσης στην άγρια φύση, όπως λένε οι συγγενείς τους, είχαν ελάχιστες ελπίδες να τα βγάλουν πέρα σε ένα τόσο εχθρικό φυσικό περιβάλλον. Και επιπλέον, τους αναζητούσαν δεκάδες αστυνομικοί με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στρατιωτικών αεροπλάνων εφοδιασμένων με θερμικές κάμερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ