Το να είσαι καλόγρια δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται πειθαρχία, αφοσίωση, συμπάθεια και υπομονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως χρειάζεται και γνώσεις για την καλλιέργεια της κάνναβης! Στοίχημα ότι αυτό δεν το γράφει η Αγία Γραφή…

Ads

Φυσικά η κάνναβη δεν είναι κάτι που καλλιεργούν όλες οι μοναχές. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες δεν το κάνουν. Ωστόσο, αυτές οι καλόγριες, «οι αδελφές της κοιλάδας» (The Sisters of the Valley), όπως είναι γνωστές, δεν είναι συνηθισμένες. 

image

image

Ads

image

Ζουν στην Καλιφόρνια. Αυτοπροσδιορίζονται μοναχές, ωστόσο, δεν είναι καθολικές ούτε θρησκευόμενες με την παραδοσιακή έννοια. Καλλιεργούν κάνναβη με βάση τους σεληνιακούς κύκλους και κατόπιν την επεξεργάζονται και δημιουργούν με αυτή φάρμακα τα οποία πωλούν διαδικτυακά. 

Τα προϊόντα τους, όλα βιολογικά, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων όπως οι πόνοι στην πλάτη, οι ημικρανίες ακόμη και το hangover. Για κάθε βαζάκι ή μπουκαλάκι έχει φυσικά διαβαστεί μια προσευχή πριν αυτό βγει στο εμπόριο. 

image

image

image

Οι μοναχές έχουν άδεια για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, ωστόσο, πλέον απειλούνται από τον δήμο της Καλιφόρνια ο οποίος εξετάζει την απαγόρευση της καλλιέργειας κάτι που θα καταστήσει παράνομη την επιχείρησή τους. 

Πάντως οι μοναχές σχεδιάζουν να παλέψουν ενάντια στην απαγόρευση. Εξάλλου έχουν το Θεό με το μέρος τους…

image

Πηγή: Bored Panda 

Φωτογραφίες: Shaughn Crawford και John DuBois