Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τις γυναίκες ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τα σχόλια που έκανε στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψήφιων για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Και ενώ τα λόγια του ήταν θερμά, σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε ευθέως συγγνώμη.

Ads

«Οι γυναίκες κάνουν καταπληκτική δουλειά. Στις επιχειρήσεις μου αμοίβονται με πολύ καλά χρήματα. Βγάζουν χρήματα για μένα, βγάζουν χρήματα για τις ίδιες, έχουν μοναδικά προσόντα σε πολλές περιπτώσεις» δήλωσε ο πολυεκατομμυριούχος σε εκπομπή του ABC.

Απέφυγε πάντως να ζητήσει συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, περιγράφοντας τη συμπεριφορά της δημοσιογράφου Μέγκιν Κέλι του Fox News, η οποία τον «στρίμωξε» με τις ερωτήσεις που το έκανε στο ντιμπέιτ.

Ο Τραμπ την χαρακτήρισε «μη επαγγελματία», ενώ συμπλήρωσε: «μπορούσες να δεις ότι έβγαινε αίμα από τα μάτια της. Έβγαινε αίμα από οποιαδήποτε άλλο σημείο της.»

Ads

Τα σχολία αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ ακόμα και οργάνωση που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ακύρωσε τη συμμετοχή σε φόρουμ.

Ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σε μια κούρσα ιδιαίτερα σκληρή, δεδομένου ότι υπάρχουν 16 υποψήφιοι.