Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Με νέα ανακοίνωση, η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι το περιστατικό στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ads

Η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και στα πόδια ενώ εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

«Στείλαμε μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, μεταξύ αυτών την ομάδα επέμβασης σε επικίνδυνες συνθήκες, ασθενοφόρα και διασώστες άμεσης επέμβασης» δήλωσε ο Πίτερ Μακένα, αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είχαμε στενή συνεργασία με τα μέλη των άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σημείο με κύριο μέλημά μας να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλείς χώρους και να διασφαλίσουμε ότι έλαβαν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονταν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ads

Η αστυνομία επιβεβαιώνει τους τραυματίες με ανακοίνωσή της, ενώ περιγράφει το περιστατικό στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου ως σύγκρουση, καθώς το κίνητρο της ενέργειας αυτής, βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Καταρχήν, εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων ασφαλείας της βρετανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής μονάδας διερευνούν κι αξιολογούν το περιστατικό, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τους χώρους του και συνεργάζεται με την αστυνομία.