Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε σήμερα το αρχιπέλαγος των Μολούκων, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Ads

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται σε 20», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Άγκους Βιμπόβο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 2.000 απομακρύνθηκαν», πρόσθεσε.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής. «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.

Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.