Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε το Μ. Σαββάτο ανοιχτά της Παπούας Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ads

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Παπούα Νέα Γουινέα και τα Νησιά του Σολομώντα, ανακοίνωσε το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά της νήσου Μπούγκενβιλ στην Παπούα Νέα Γουινέα, ωστόδο δεν εκδόθηκε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:04 (ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 62 χλμ. από την Πανγκούνα, στη νήσο Μπούγκενβιλ, σε βάθος 45 χλμ., σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Το νησί Μπούγκενβιλ βρίσκεται δυτικά των Νησιών του Σολομώντα, στη λεγόμενη «ζώνη της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες προκαλώντας έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ads

Πρόκειται για τον τρίτο και τέταρτο αντίστοιχα ισχυρό σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα. Ωστόσο όλες οι δονήσεις έγιναν στη θάλασσα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.