Σύμφωνα με πηγή στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν «προειδοποιητικό» πυρ, από τανκ, εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η επίθεση, η οποία δεν έχει ακόμη σχολιαστεί από τη συριακή κυβέρνηση, εξηγείται, από την ίδια πηγή, από την αντίθεσή του Τελ Αβίβ προς την φερόμενη απόπειρα της Δαμασκού να δημιουργεί μια στρατιωτική βάση στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα σύνορα.

Εκτός από την βολή του τανκ, το Ισραήλ έχει επίσης αποστείλει καταγγελία στη Ζώνη Δύναμης Παρατήρησης Αποκλεισμού του ΟΗΕ (UNDOF).

Ads

«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974, πραγματοποιώντας εργασίες κατασκευής […] στο βόρειο τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, η οποία απαγορεύει την είσοδο βαρέων κατασκευαστικών μηχανημάτων ή στρατιωτικών οχημάτων εκεί» είπε η πηγή.

Δεν υπήρξαν άμεσες πληροφορίες για απώλειες από τη συριακή πλευρά.