Δεκαέξι Παλαιστίνιους διαδηλωτές, συνέλαβε η αστυνομία του Ισραήλ την Κυριακή του Πάσχα, διαλύοντας μια συγκέντρωση στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ads

«Σήμερα ο πρωί, αφού άνοιξε ο χώρος για τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι ύποπτοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο από αυτούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντο.

Μια άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι συνελήφθησαν «δεκαέξι Άραβες ταραξίες».

Οι διαδηλωτές, τους οποίους διέλυσε η αστυνομία κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια στο τέμενος αλ Άκσα, όπου η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει, σύμφωνα με τον Ρόζενφελντ.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, θα τεθούν εκ νέου περιορισμοί στην πρόσβαση στην πλατεία των Τεμενών, καθώς μόνον οι γυναίκες και οι άνδρες άνω των 50 ετών θα επιτρέπεται να μπαίνουν στον χώρο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, στην Πλατεία την οποία οι μουσουλμάνοι αποκαλούν «Ευγενές Ιερό» και οι Εβραίοι «Όρος του Ναού». Ο χώρος θεωρείται ιερός και για τις δύο θρησκείες.

Την Τετάρτη τραυματίστηκαν δεκάδες με την αστυνομία, όταν οι αρχές άνοιξαν τις πύλες για τους Εβραίους επισκέπτες του χώρου. Οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να μπουν στην Πλατεία όμως οι Εβραίοι δεν έχουν δικαίωμα να προσευχηθούν εκεί.