Τη σύλληψη οκτώ μοντέλων για «αντι-ισλαμικές» δραστηριότητες στο Instagram ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές. Πρόκειται για οκτώ γυναίκες οι οποίες ανέβασαν φωτογραφίες τους στις οποίες δεν φορούν μαντίλα. 

Ads

Μάλιστα οι αρχές του Ιράν ανέκριναν μια γυναίκα πρώην μοντέλο στην κρατική τηλεόραση της χώρας. Ήταν η 26χρονη Ελχάμ Αράμπ που ανέβαζε στο Instagram, φωτογραφίες της με νυφικά, έχοντας βαμμένα ξανθά μαλλιά.

image

Η Ελχάμ Αράμπ

Πριν μερικούς μήνες οι αρχές έκλεισαν τον λογαριασμό της και μόλις την περασμένη Κυριακή έγινε η τηλεοπτική ανάκριση. Η κοπέλα εμφανίστηκε με μαύρη μαντίλα και μαύρα γάντια απέναντι σε δυο εισαγγελείς. Το ίδιο συνέβη σε ακόμη μια γυναίκα μοντέλο. 

Ads

Η Αράμπ έκανε λόγο για «πικρές εμπειρίες» στην παράνομη βιομηχανία μοντέλων και προειδοποίησε νεαρές κοπέλες να το σκεφτούν δύο φορές πριν ανεβάσουν φωτογραφίες του εαυτού τους στο Διαδίκτυο.

«Μπορείτε να είστε βέβαιες ότι κανένας άνδρας δεν θα θελήσει να παντρευτεί μοντέλο, του οποίου η φήμη έχει επέλθει με την απώλεια της τιμής της» είπε.

Από την πλευρά του ο ένας εισαγγελέας είπε ότι ο «εχθρός επενδύει προκειμένου να δημιουργήσει μια γενιά χωρίς δύναμη της θέλησης». Κατηγόρησε μάλιστα τα πρακτορεία μοντέλων ότι διαδίδουν την ανηθικότητα και την «διαδίδουν την ανηθικότητα και την αντί-ισλαμική κουλτούρα και την ακολασία».

«Πρέπει να απέχουμε από πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του καθεστώτος» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «απειλή προς την ηθική και τη βάση της οικογένειας».

Κύκλωμα… μοντέλων

Το Ιράν έχει εξαπολύσει κυνηγητό για συνολικά 170 άτομα που εμπλέκονται στην «υπόθεση μόντελινγκ» στο Instagram. Είναι 59 φωτογράφοι και μακιγιέρ, 58 μοντέλα και 51 σχεδιαστές μόδας. 

Η Κιμ Καρντάσιαν κατηγορείται ως πράκτορας

Στους «εχθρούς» συγκαταλέγεται και η Κιμ Καρντάσιαν την οποία οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγορούν ότι είναι μυστική πράκτορας που στοχεύει να διαφθείρει τους νέους ανεβάζοντας στο διαδίκτυο «αντι – ισλαμικές φωτογραφίες». 

Την κατηγορούν παράλληλα ότι πληρώνεται από το Instagram.