Η Ιρακινή κυβέρνηση κατήγγειλε την Τετάρτη πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε μαζικές εκτελέσεις γυναικών στην Φαλούτζα, σκοτώνοντας πάνω από 150 γυναίκες, μερικές εκ των οποίων ήταν έγκυες.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ «οι γυναίκες εκτελέστηκαν επειδή αρνήθηκαν να αποδεχτούν τους κανόνες του Τζιχάντ και να προσφέρουν τον εαυτό τους για σεξουαλική ικανοποίηση στους μαχητές της οργάνωσης». Η είδηση, που μεταδίδεται από δίκτυα της Μέσης Ανατολής αλλά και από διεθνή , δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή, ενώ το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως οι τζιχαντιστές έχουν προχωρήσει και σε άλλες ομαδικές εκτελέσεις στην Φαλούτζα.

Εν τω μεταξύ στη Συρία, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, αποκαλύφθηκε ομαδικός τάφος περίπου 230 ανθρώπων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημσοίευμα του Al Jazeera πρόκειται για μέλη της φυλής Σαϊτάτ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μελών της φυλής από τους τζιχαντιστές σε πάνω από 900 από το καλοκαίρι. Την είδηση για τον ομαδικό τάφο φέρνει στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι και πολλοί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μετά τον ξεσηκωμό της φυλής ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Σημειώνεται πως εκατοντάδες μέλη της φυλής Σαϊτατ εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί από τις περιοχές τους. Τα μέλη της φυλής Σαϊτάτ, όπως σημειώνεται στο Al Jazeera, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόνο αν δηλώσουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος. 

Ads