Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, ένας συνεργάτης του και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια αγώνα σε γήπεδο μπέιζμπολ, στη Βιρτζίνια. Τα κίνητρα του δράστη, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, παραμένουν άγνωστα μέχρι αυτή την ώρα. 

Ads

Συγκεκριμένα, τραυματίας είναι ο δεύτερος τη τάξει βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Στιβ Σκαλίζε. Στο γήπεδο, που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια, λάμβανε χώρα αγώνας μπέιζμπολ από μέλη του Κογκρέσου και εργαζομένων σε αυτό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Mo Brooks, Δημοκρατικός γερουσιαστής από την Αλαμπάμα, δήλωσε στο CNN ότι ήταν στην τρίτη βάση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του μπέιζμπολ, όταν είδε τον Σκάλιζε, ο οποίος ήταν στη δεύτερη βάση, να δέχεται τα πυρά. Πρόσθεσε ότι όλοι στο γήπεδο διασκορπίστηκαν έντρομοι καθώς ρίφθηκαν 50 έως 100 βολές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είναι λευκός άνδρας, ο οποίος έφερε ημιαυτόματο.

Ο επίσης Δημοκρατικός γερουσιαστής από την Γιούτα, Μάικ Λι, δήλωσε στο Fox News ότι ο Σκαλίζε είχε πυροβοληθεί στο ισχίο και δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ κάποιος από τους παρευρισκόμενους έσπευσε να σταματήσει την αιμορραγία χρησιμοποιώντας την ζώνη του.

Ads

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε «βαθιά λύπη» για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς, μεταξύ άλλων και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα κοντά στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την τραγωδία. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν στα μέλη του Κογκρέσου, στις ομάδες τους, στην αστυνομία του Καπιτωλίου, στις πρώτες βοήθειες καθώς και σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος.

image

image