Τρεις έφηβοι, που απείλησαν πως θα άνοιγαν πυρ μέσα στα σχολεία τους, συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στη Φλόριντα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι αντανακλά την ψύχωση που προκαλούν τα λεγόμενα mass shootings στις ΗΠΑ, όπου τα όπλα αφθονούν.

Ads

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κομητεία Μπράουαρντ, κοντά στο Μαϊάμι, την Πολιτεία όπου τη 14η Φεβρουαρίου του 2018 ένας πρώην μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί στην Πάρκλαντ. Η τραγωδία σόκαρε τις ΗΠΑ, αλλά δεν οδήγησε σε κάποια αλλαγή της νομοθεσίας. 

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι συνέλαβαν έναν έφηβο 16 ετών ο οποίος είχε απειλήσει σε SMS και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως θα άνοιγε πυρ μέσα στο λύκειό του, στην πόλη Γουέστον. Ο νεαρός, κατηγορούμενος για απειλές κατά ζωής, οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. 

Το Σάββατο, ένα κορίτσι 12 ετών συνελήφθη διότι απείλησε σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat πως θα δολοφονούσε συμμαθητές της, επίσης στο Γουέστον.

Ads

Την περασμένη Πέμπτη, δύο σχολεία στην Κομητεία αποκλείστηκαν από τις αρχές που διενεργούσαν έρευνα για τις απειλές μιας 14χρονης έφηβης, που επίσης συνελήφθη. «Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές αυτές και διενεργούμε διεξοδικές έρευνες», τόνισε η αστυνομία της Κομητείας Μπράουαρντ σε ανακοίνωσή της.