Εντελώς διαφορετική τακτική στην προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν.

Ads

Ο  Μπάϊντεν που είδε το προεκλογικό του προβάδισμα να αυξάνεται από τα μέσα Μαΐου και μετά, όχι τόσο εξαιτίας  της προσωπικής του απήχησης προς τους ψηφοφόρους όσο χάρη στην καταστροφική πολιτική του Τραμπ απέναντι στην πανδημία του κορονοϊου και το ξέσπασμα των διαδηλώσεων μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόϋντ,  ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τηρώντας τις οδηγίες των γιατρών, δεν θα οργανώσει καμία προεκλογική συγκέντρωση, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

«Μου φαίνεται ότι αυτή είναι η πιο παράξενη προεκλογική εκστρατεία της σύγχρονης ιστορίας», είπε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. «Θα ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τη χώρα. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσω συγκεντρώσεις», είπε ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ επικρίθηκε δριμύτατα επειδή οργάνωσε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμας στις 20 Ιουνίου, μολονότι στην Πολιτεία αυτήν αυξάνονταν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ads

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι ελπίζει να ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου το όνομα της υποψήφιας αντιπροέδρου του.

Έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα επιλέξει μια γυναίκα για τη θέση αυτή και έχει συστήσει μια επιτροπή για να εξετάσει μεταξύ των προσώπων που έχουν προταθεί στο επιτελείο του ποια θεωρεί ως την καταλληλότερη για το χρίσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ