Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Όρεγκον έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τις εστίες τους ενώ και οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης, του Πόρτλαντ, διατάχθηκαν να είναι έτοιμοι να φύγουν ανά πάσα στιγμή, καθώς οι τεράστιες πυρκαγιές, ωθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, κατακαίνε τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Ads

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι κάτοικοι του Πόρτλαντ και του Όρεγκον ξύπνησαν «πνιγμένοι» στον πυκνό καπνό που έκρυψε τον ήλιο και έκανε τον ουρανό κόκκινο. Την ίδια ώρα εκατοντάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχες στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα κοντά στο πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα του Όρεγκον, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του Πόρτλαντ.

Συνολικά, σχεδόν 100 πυρκαγιές έχουν κάψει μια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις Δυτικές Πολιτείες, με το Όρεγκον να έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλες.

Ads

Ο επικεφαλής του πολιτειακού γραφείου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών τόνισε ότι οι αρχές είναι προετοιμασμένες για πιθανά «μαζικά περιστατικά ατυχημάτων».

Στην Καλιφόρνια, πάνω από 68.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στη ιστορία της Πολιτείας αυτής έχει κάψει μέχρι τώρα σχεδόν 3 εκατομμύρια στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό του Μεντοσίνο, στα βορειοδυτικά του Σακραμέντο.

image

image

image