Ένας νεκρός και ένας βαρύτατα τραυματισμένος είναι ο απολογισμός δύο περιστατικών με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, οι οποίοι, μάλιστα, έλαβαν χώρα σε απευθείας μετάδοση μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ads

Συγκεκριμένα, ένας έφηβος στο Ντιτρόιτ είναι νεκρός και ένας άνδρας από το Χιούστον τραυματίστηκε σοβαρά, τη στιγμή που μετέδιδαν ζωντανά στο Instagram και Facebook.

O 18χρονος Dylan Hemphill τραυματίστηκε θανάσιμα όταν φίλος του τράβηξε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου που κρατούσε ενώ μετέδιδαν live στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας στο Ντιτρόιτ. “Μου φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό αυτή τη στιγμή. Είμαι σοκαρισμένη. Είναι πολύ στενοί φίλοι, σαν αδέρφια. Συμπεριφερόμουν στον ΝτεΡον σαν να ήταν γιος μου”, είπε η μητέρα του 18χρονου Hemphill σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ο έφηβος που πάτησε την σκανδάλη παραμένει υπό κράτηση.

Ads

Ένα ακόμη περιστατικό με πυροβολισμό είχε λάβει χώρα μία μέρα νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής. Ένα Facebook Live κατέγραψε τοντραυματισμό του 26χρονου Devyn Holmes, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ μαζί με φίλους του έπαιζαν με πιστόλια καθισμένοι σε αυτοκίνητό στο Χιούστον.

Στο βίντεο ο Holmes εμφανίζεται να λέει σε μία φίλη του “με κάνεις νευρικό”, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τον πυροβολισμό. Ο Holmes νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός και με πλήρη τεχνική υποστήριξη, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ενώ για τον πυροβολισμό του συνελήφθη μία 25χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με το Russia Today, δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν τις αιματηρές ζωντανές μεταδόσεις.