Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Μισούρι, η είδηση ότι παιδιά της τρίτης δημοτικού έχουν διοργανώσει μια λαχειοφόρο με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα μπέιζμπολ του σχολείου τους. Αυτό βέβαια που προκαλεί έντονες αντιδράσεις είναι πως το έπαθλο για τον νικητή είναι το όπλο AR -15, δηλαδή ίδιου τύπου όπλο με αυτό που χρησιμοποίησε ο Νίκολας Κρουζ, την περασμένη εβδομάδα για να σκοτώσει 17 ανθρώπους σε σχολείο στη Φλόριντα.

Ads

Όπως αναφέρει το in.gr, η λαχειοφόρος ξεκίνησε πριν το μακελειό της Φλόριντα, όμως σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας μπέιζμπολ κάτω των 9 ετών, Λιβάι Πάτερσον, το σχολείο δεν σκοπεύει να σταματήσει να πουλάει  λαχνούς, ούτε να αλλάξει το έπαθλο.

«Οι καρδιές μας είναι χίλια κομμάτια», είπε ο Πάτερσον για τα θύματα του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν, όμως προσπαθώντας να υποστηρίξει την απόφαση του συνέχισε «τέτοιου τύπου δώρα δίνουμε για πολλά χρόνια. Το κακό υπήρξε και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Διαφορετικό μονοπάτι χάραξε ένα λύκειο στο Μίσιγκαν, το οποίο έδινε επίσης το συγκεκριμένο όπλο σαν δώρο σε διαγωνισμό με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ομάδα ποδοσφαίρου.

Ads

«Μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα, το λύκειο μας αποφάσισε να ακυρώσει τον δεύτερο ετήσιο διαγωνισμό για την ομάδα ποδοσφαίρου. Η ευαισθησία του θέματος μαζί με τα τελευταία τραγικά γεγονότα μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.