Ένα βίντεο που δείχνει μία αστυνομικό να προσπαθεί να διώξει έναν άστεγο από εστιατόριο McDonald’s στην πόλη Μιρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ έχει δεκάδες εκατομμύρια προβολές από την 1η Μαρτίου οπότε και αναρτήθηκε στο Facebook, από τον άνθρωπο που το τράβηξε.

Ads

Ο Yossi Gallo πήγαινε στο εστιατόριο, όταν έξω από αυτό είδε έναν άστεγο και πεινασμένο άνθρωπο. Αμέσως προσφέρθηκε να του πληρώσει ένα γεύμα. Όταν όμως  ο άστεγος κάθισε να φάει το γεύμα του, υπάλληλος του εστιατορίου, μετά από εντολή της διεύθυνσης, κάλεσε την αστυνομία για να τον απομακρύνει, χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό.

Ο άνθρωπος που πρόσφερε το γεύμα άρχισε να καταγράφει σε βίντεο το συμβάν, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά της διεύθυνσης του εστιατόριου. Εκπρόσωπος του οποίου υποστήριξε αργότερα, ότι ο συγκεκριμένος άστεγος «ενοχλεί» τους πελάτες ζητώντας τους κάποια βοήθεια.

Ωστόσο, ο Yossi Gallo δηλώνει με έμφαση, ότι ο άστεγος δεν του ζήτησε απολύτως τίποτα, ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να του πληρώσει λίγο φαγητό και, συνεπώς, το εστιατόριο δεν είχε κανένα λόγο και δικαίωμα να τον διώξει.

Προφανώς, όμως, για τις ΗΠΑ είναι πιο «επικίνδυνο» να βρίσκει φαγητό ένας άστεγος, από το να πωλούνται όπλα στο σούπερ μάρκετ…

Ads