Εναν 62χρονο άνδρα, τον Έρικ Ανταμς, αναζητούν οι Αρχές της Νέας Υόρκης ως «άτομο ενδιαφέροντος» για την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν, καθώς βρέθηκαν πράγματά του στον τόπο του εγκλήματος.

Ads

Ο Φρανκ Τζέιμς νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul, το οποίο είχε πινακίδες της Αριζόνα και βρισκόταν στη West Third Street κοντά στην εθνική οδό Kings αργά το απόγευμα της Τρίτης και αναζητείται για ανάκριση, δήλωσε  η αστυνομία σε βραδινή ενημέρωση, καθώς το κλειδί του βαν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, όπως και μια πιστωτική κάρτα που νοίκιαζε το όχημα.

Οι Αρχές πιστεύουν μάλιστα ότι ο Τζέιμς ζούσε στο φορτηγό επειδή τα ρούχα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας του ήταν μέσα.

«Ψάχνουμε για να προσδιορίσουμε αν έχει κάποια σχέση με το τρένο», δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Τζέσι.

Ads

image

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο κ. Τζέιμς μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί ως ύποπτος για την επίθεση. Αναγνωρίστηκε «ως άτομο ενδιαφέροντος», που σημαίνει ότι η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να έχει πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα, όπως σημειώνει το BBC.

Ο Τζέιμς φαίνεται να έχει δημοσιεύσει δεκάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, επικρίνοντας τις πολιτικές του δημάρχου της Νέας Υόρκης, αλλά και εκφράζοντας ορισμένες ακραίες θέσεις, σύμφωνα με τους New York Times.

Η αστυνομία έχει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη και αποκάλυψε ότι οι κάμερες παρακολούθησης στο σταθμό του μετρό Sunset Park δεν λειτουργούσαν τη στιγμή της επίθεσης, ενώ ο επίτροπος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι ένας μαύρος άνδρας και φορούσε μάσκα αερίου, πορτοκαλί και πράσινο γιλέκο κατασκευής, νέον πράσινο κράνος εργασίας και γκρι φούτερ με κουκούλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δέκα άνθρωποι χτυπήθηκαν από τους πυροβολισμούς, οι 5 από τις οποίους τραυματίστηκαν σοβαρά, δίχως όμως να κινδυνεύουν. Άλλοι 13 άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς που σχετίζονται με εισπνοή καπνού, πτώσεις καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει, ή κρίσεις πανικού. Για τη σύλληψη του δράστη οι αρχές προσφέρουν 50.000 δολάρια.

«Είδα μία κόλαση»

«Άνοιξε η πόρτα του συρμού και είδα μια κόλαση. Υπήρχε καπνός και αίμα και άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Σαμ Καρκάμο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό, μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

Ο Ντάνι Μαστροτζιόρτζιο από το Μπρούκλιν, μόλις είχε αφήσει τον γιο του στο σχολείο όταν είδε πολλούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολλοί τραυματίες, να ανεβαίνουν πανικόβλητοι τη σκάλα του σταθμού. Είχαν τουλάχιστον δύο ορατά τραύματα στα πόδια, είπε. «Ήταν τρελό», ανέφερε στο Associated Press και πρόσθεσε: «Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε».