Τεταμένο είναι το κλίμα στο Πάσκο των βορειοδυτικών ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ενός άστεγου Μεξικανού μετανάστη από αστυνομικούς.

Ads

Το περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της φονικής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ, σημειώθηκε την Τρίτη στη μικρή πόλη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ο άστεγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία υποστήριξε πως επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, τέιζερ, ωστόσο ο άστεγος συνέχισε να τους επιτίθεται και άνοιξαν πυρ εναντίον του σκοτώνοντάς τον.

Όμως το ερασιτεχνικό βίντεο είναι αποκαλυπτικό για την εν ψυχρώ δολοφονία του άστεγου. Όπως φαίνεται οι αστυνομικοί ακολουθούν για λίγα μέτρα τον άνδρα, που επιχειρεί να γλιτώσει. Στη συνέχεια σταματάει και σηκώνει ψηλά τα χέρια του. Οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και τον δολοφονούν στη μέση του δρόμου.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Το Μεξικό εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τη «χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης». Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι, δήλωσε πως εξετάζεται, σε συνεργασία με τις αρχές του Πάσκο, η διενέργεια μιας πιο διεξοδικής έρευνας. «Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες», είπε.

Ads