Πανικός επικράτησε την Παρασκευή στο Μετρό του Πόρτλαντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας λευκός άνδρας επιτέθηκε σε τρία άτομα με μαχαίρι, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων CNN το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε με ομιλία μίσους προς τους «αλλόθρησκους» από τον δράστη. Η αστυνομία ανέφερε πως ο 35χρονος άνδρας επιτέθηκε με υβριστικά σχόλια σε δυο μουσουλμάνες γυναίκες όταν ένα γκρουπ ανδρών διαμαρτυρήθηκαν και του ζήτησαν να σταματήσει. Εκείνος επιτέθηκε σε τρεις ανθρώπους, με μαχαίρι.

Ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου και ο δεύτερος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του δράστη. Πρόκειται για τον Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν. Οι Αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη του δράστη, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες που φέρουν τα περιπολικά στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης δεν γνωριζόταν με τις δύο νεαρές μουσουλμάνες και ότι πιθανότατα το έγκλημα είχε φυλετικά κίνητρα. «Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης ήταν μεθυσμένος, ή χρήστης ναρκωτικών, ή κάτι άλλο», τόνισε ο εκπρόσωπος.