Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον ενός τηλεοπτικού συνεργείου που κάλυπτε ζωντανά ένα ρεπορτάζ σε εμπορικό κέντρο της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώνοντας μία ρεπόρτερ κι έναν κάμεραμαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ και του 27χρονου κάμεραμαν Άνταμ Γουόρντ.

Ads

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΌλιφ τόνισε ότι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται να είναι «θυμωμένος» πρώην υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού, για τον οποίο εργάζονταν. Ο ύποπτος καταδιώχθηκε από τις Αρχές και λίγο πριν τη σύλληψή του από τις Αρχές, αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Συμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης ονομαζόταν Βέστερ Φλάναγκαν (κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς) και εργαζόταν στο κανάλι WDBJ από τον Μάρτιο του 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2013 ως δημοσιογράφος. Ο ίδιος είχε σπεύσει, μάλιστα, να υποστήριξει μέσω του προφίλ του στο Facebook ότι εκείνος πυροβόλησε και σκότωσε την 24χρονη δημοσιογράφο και τον 27χρονο κάμεραμαν. 

image

Ads

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τη στιγμή που η νεαρή δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από μια γυναίκα μπροστά από το εμπορικό κέντρο, όταν ο ένοπλος μπήκε στο πλάνο, πυροβολώντας τουλάχιστον έξι φορές εναντίον της όσο και κατά του κάμεραμαν.

Εμβρόντητη, η τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού είπε στην κάμερα: «Οκ, δεν ξέρω τι συνέβη εκεί. Βεβαίως, θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις καταλάβουμε τι είδους ήχοι ήταν αυτοί…».

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 16:15 ώρα Ελλάδος οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι η Κομητεία του Μπέντφορντ στη Βιρτζίνια έχει αποκλειστεί και όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, προειδοποίησαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, χαρακτηρίζοντας τον δράστη ως «οπλισμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο».

Τόσο η Πάρκερ όσο και ο Γουόρντ ήταν αρραβωνιασμένοι με στελέχη του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ.

Ο αρραβωνιαστικός της Πάρκερ και άνκορμαν του καναλιού Κρις Χερστ εξέφρασε την οδύνη του μέσω Twitter. Χαρακτήρισε την Πάρκερ ως «την πιο λαμπερή γυναίκα» που είχε γνωρίσει στη ζωή του, προσθέτοντας ότι «αγαπούσε την οικογένειά της, τους γονείς της και τον αδερφό της».

Ο Γουόρντ ήταν αρραβωνιασμένος με την τηλεοπτική παραγωγό του καναλιού Μελίσσα Όττ. Μάλιστα σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα που η Όττ θα δούλευε στο κανάλι, καθώς το ζευγάρι σκόπευε να μετακομίσει σύντομα στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, όπως ανέφερε το δίκτυο ITV.

Διαβάστε σχετικά:

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο δράστης της live διπλής δoλοφονίας στη Βιρτζίνια