Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει κάτω από το κάλεσμα… για «έφοδο» στην «Περιοχή 51», στην Νεβάδα των ΗΠΑ, το επίκεντρο της πλέον εμβληματικής θεωρίας συνωμοσίας, μαζί με τη δολοφονία του Κένεντι, το Τρίγωνο των Βερμούδων και το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Ads

Ξεκίνησε σαν αστείο στο Facebook, οπου δημιουργήθηκε μια σελίδα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Έφοδο στην Περιοχή 51, Δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους».

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δημοφιλή αστικό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο, η αεροπορική στρατιωτική βάση στην έρημο της Νεβάδα, γνωστή, ανεπισήμως – αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι το όνομα υπάρχει και σε έγγραφα της CIA – και ως «Περιοχή 51» κρύβει το πιο καλά περιφρουρημένο μυστικό του κόσμου, δηλαδή, αποδείξεις ευφυούς εξωγήινης ζωής.

Η βάση όντως περιβάλλεται από μυστικότητα, όχι όμως μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχουν σε άλλες βάσεις άλλων κρατών, κυρίως όταν πρόκειται για πεδία δοκιμών πειραματικών όπλων.

Ads

Ωστόσο, αυτό αρκούσε για να εξαφθεί η φαντασία όσων ήταν ήδη πρόθυμοι και έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε. ‘Ετσι, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, η βάση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, τα συντρίμμια του «εξωγήινου διαστημοπλοίου», που φέρεται να «συνετρίβη» στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, τον Ιούλιο του 1947.

image

Έκτοτε, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν γύρω από το αφιλόξενο τοπίο της βάσης και ξημεροβραδιάζονται με υπερσύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό να «πιάσουν»… προσγειώσεις και απογειώσεις «εξωγήινων» διαστημοπλοίων, καθιστώντας την περιοχή έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των ΗΠΑ.

Οι δημιουργοί του καλέσματος στο Facebook για την «έφοδο» έδωσαν και το «σχέδιο»: «Θα συναντηθούμε στην τουριστική ατραξιόν Area 51 Alien Center και θα συντονίσουμε την είσοδό μας. Αν τρέξουμε όπως στο Naruto (σσ. ιαπωνικό κόμικ), μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από τις σφαίρες τους. Πάμε να δούμε τους εξωγήινους»…

Η «έφοδος» είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου και ήδη έχει μαζέψει πάνω από ένα εκατομμύριο «ενδιαφερόμενους».

Αν και οι διαχειριστές δήλωσαν ήδη πως πρόκειται απλά για φάρσα – «Γεια σου αμερικανική κυβέρνηση, αυτό είναι ένα αστείο και δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε αυτό το σχέδιο» γράφει μια κεντρική ανάρτηση – ωστόσο, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δεν φημίζεται για το χιούμορ της.

Εκπρόσωπος της δήλωσε στην «Washington Post» ότι είναι έτοιμη να προστατεύσει την Αμερική και τα περιουσιακά της στοιχεία. «[Η Περιοχή 51] είναι μια έκταση εκπαίδευσης για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και θα αποθάρρυναμε οποιονδήποτε να προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή όπου εκπαιδεύουμε τις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε.

Σε ανάλογη δήλωση στους «New York Times» τα πράγματα γίνονται σαφέστερα, με εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας να «υπενθυμίζει» ότι «κάθε προσπάθεια παράνομης πρόσβασης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή περιοχές στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι επικίνδυνη» και πως η χρήση «θανατηφόρας δύναμης» κατά των εισβολέων επιτρέπεται…

Οι προειδοποιήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους συνωμοσιολόγους, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν, ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής κοντεύουν να φτάσουν ολοκληρωτικές πληρότητες για τις 20 Σεπτεμβρίου.