Μπορεί οι μαύροι να βρίσκονται στο στόχαστρο των όπλων των αστυνομικών των ΗΠΑ αλλά από αυτό δεν ξεφεύγουν ούτε οι λευκοί. Ένα ακόμη βίντεο που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει το μέγεθος της αστυνομικής βίας κι ασυδοσίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Στο βίντεο φαίνεται η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 19χρονου στο Φρέσνο των ΗΠΑ.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Ιουνίου. Όπως φαίνεται στο βίντεο οι αστυνομικοί κάνουν σήμα στο φορτηγάκι που προπορεύεται του περιπολικού τους για να σταματήσει για να του κάνουν έλεγχο.  

Αρχικά, του ζητούν να βγάλει έξω από το παράθυρο και τα δύο του χέρια, ωστόσο ο νεαρός βγάζει μόνο το αριστερό του χέρι. Οι αστυνομικοί του φωνάζουν τότε να βγει από το αυτοκίνητο και με τα δύο χέρια σηκωμένα.

Τελικά, ο 19χρονος Ντίλαν Νόμπλ βγαίνει από το φορτηγάκι και αρχίζει να απομακρύνεται από τους αστυνομικούς με τα χέρια του στον αέρα,. Λίγο μετά αρχίζει να τους προσεγγίζει, έχοντας το δεξί του χέρι κρυμμένο πίσω από την πλάτη του.

Ads

image

Οι αστυνομικοί του ζητούν να βγάλει το χέρι από την πλάτη και τον προειδοποιούν ότι αν δεν το κάνει θα τον πυροβολήσουν.

Τελικά τον πυροβολούν. Εκείνος πέφτει στο έδαφος προσπαθώντας να βγάλει κάτι μέσα από την μπλούζα του.

Στη συνέχεια τον πυροβολούν ακόμη τρεις φορές με αποτέλεσμα το αγόρι να πεθάνει.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=gTCgMxx50qs]

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2016, 585 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πέσει νεκροί με ευθύνη αστυνομικού.