Σάλο προκαλεί νέο βίντεο με λευκό αστυνομικό που πυροβολεί θανάσιμα μαύρο πολίτη, στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Ads

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο της Αστυνομίας, ο άνδρας κατευθύνεται με τα χέρια ψηλά προς το αυτοκίνητό του και όταν φθάνει κοντά στη θέση του συνοδηγού πέφτει αρχικά αναίσθητος από όπλο αναισθητοποίησης και στη συνέχεια πυροβολείται θανάσιμα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Τάλσα, όπου συνέβη το περιστατικό, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για εγκαταλελειμμένο όχημα, τύπου SUV, στη μέση του δρόμου.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο 40χρονος άνδρας φαίνεται να κινείται προς αυτό το όχημα ενόσω τον ακολουθεί και τον σημαδεύει αστυνομικός.

Δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ στο σημείο βρίσκονται τρεις ακόμη αστυνομικοί, ο άνδρας κείτεται στο έδαφος. Η μπλούζα του γεμίζει αίμα.

Ads

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε αργότερα τη Δευτέρα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Τάλσα, δήλωσε ότι ο ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα με όπλο αναισθητοποίησης κι έπειτα μία γυναίκα αστυνομικός τον πυροβόλησε, καθώς «δεν ήταν συνεργάσιμος».

Ο διοικητής δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία, ωστόσο διευκρίνισε ότι στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε όπλο. Χαρακτήρισε το βίντεο «εξοργιστικό» και ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει την υπόθεση.