Ένας Αφροαμερικανός έπεσε χθες, νεκρός από αστυνομικά πυρά στην περιοχή El Cajon της Καλιφόρνια.

Ads

Ο άνδρας -η ταυτότητα του οποίου δεν είχε ακόμη γίνει γνωστή- βρισκόταν πίσω από ένα εστιατόριο, μάλιστα, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα πρόσωπο που είχε περίεργη συμπεριφορά.

Κυκλοφορούσε στον δρόμο, ανάμεσα στα οχήματα που βρίσκονταν εν κινήσει, όπως διευκρίνισε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ο άνδρας περπατούσε ακανόνιστα μπροστά από τους αστυνομικούς, ενώ αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και να βγάλει το χέρι του από την τσέπη του.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του μιλήσουν, όμως κάποια στιγμή ο άνδρας «ταχύτατα έβγαλε ένα αντικείμενο από την τσέπη του παντελονιού του, ένωσε τα χέρια του και τα προέταξε προς έναν από τους αστυνομικούς κάνοντας μια κίνηση που έμοιαζε με εκείνη ενός σκοπευτή».

Ads

Ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε Taser, αλλά ο δεύτερος αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζεφ Ντέιβις δεν διευκρίνισε για τι είδους αντικείμενο επρόκειτο, όμως είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Τον άνδρα αναγνώρισαν τα μέλη της οικογένειας του. Πρόκειται για τον 30χρονο, Alfred Orlango, ο οποίος έπασχε από ψυχική νόσο και ως εκ τούτου, όπως είπε η οικογένεια του δεν έφερε όπλο. 

Λίγες ώρες μετά το νέο προστατικό, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατηγορώντας τις αστυνομικές δυνάμεις ότι για μία ακόμη φορά προέβησαν σε υπέρμετρη χρήση βίας.