Ένας 8χρονος χάθηκε σε δάσος στις ΗΠΑ και επιβίωσε τρώγοντας χιόνι για δύο μέρες.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Νάντε Νιόμι είχε πάει κατασκήνωση στο δάσος με τους γονείς του και χάθηκε καθώς πήγε να φέρει ξύλα.

Οι γονείς του αφού είδαν ότι δεν επέστρεφε για αρκετές ώρες κάλεσαν τις αρχές και ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση, όπως αναφέρει το CNN, συμμετείχαν περισσότερα από 150 μέλη της πολιτειακής και τοπικής αστυνομίας, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν και εναέρια μέσα, όπου ήταν δύσκολο να διακρίνουν κάτι λόγω της του πυκνού χιονιού που υπάρχει στην περιοχή.

Ads

Το παιδί κατάλαβε ότι έχει χαθεί και προσπάθησε να βρει τον δρόμο της επιστροφή, όμως μετά από λίγο εξαντλήθηκε και σκέφτηκε ότι καλύτερο θα ήταν να περιμένει.

«Σκέφτηκε ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να σταματήσει και να περιμένει» ανέφεραν οι αρχές.

Όπως ανέφεραν οι αρχές «σκεπάστηκε με κλαδιά και φύλλα για να ζεσταθεί και κάλυψε, επίσης, το κούτσουρο. Δεν είχε φαγητό, αλλά έτρωγε καθαρό χιόνι για ενυδάτωση».

Εθελοντές τον εντόπισαν μετά από δύο μέρες, περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το κάμπινγκ και σύμφωνα με την αναφορά είναι καλά στην υγεία του και επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Οικογενειακός φίλος, που συμμετείχε στην έρευνα, περιέγραψε τη στιγμή που ακούστηκαν οι φωνές των διασωστών, όταν εντόπισαν τον 8χρονο.

«Μόλις το άκουσα, άρπαξα την τσάντα μου από το έδαφος και άρχισα να τρέχω προς εκείνον και τον έκανα αγκαλιά» είπε.

«Ανακουφίστηκα τόσο πολύ μόλις τον είδα». πρόσθεσε.