Ads

Η τελετή αποτέφρωσης της σορού της 23χρονης Ινδής που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοδαρμού στις 16 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα και να πεθάνει λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί.

Η σορός της φοιτήτριας αποτεφρώθηκε, όπως ορίζει η ινδουιστική παράδοση, παρουσία των γονιών της και αξιωματούχων στην περιοχή Ντουάρκα, στο νοτιοδυτικό Νέο Δελχί.

Η σύντομη τελετή έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της σορού της, σε επιχρυσωμένο φέρετρο, από την Σιγκαπούρη στην ινδική πρωτεύουσα.

Ads

image

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά τραύματά της. Όμως το Σάββατο έχασε τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.

Στο αεροδρόμιο τους γονείς και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι.

Στους έξι δράστες του βιασμού, πέντε ενήλικες και ένας ανήλικος, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Στο μεταξύ, χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ινδία τίμησαν τη μνήμη της 23χρονης φοιτήτριας που τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου νοσηλευόταν μετά την κτηνώδη επίθεση και το βιασμό που υπέστη στις 16 Δεκεμβρίου.
image

image

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα ασκούν πίεση στην κυβέρνηση Singh να αυστηροποιήσει το ποινικό πλαίσιο για την κακοποίηση των γυναικών. Οι αρχές μετά τις σφοδρές συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού οργάνωσαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας υπό το φόβο να ξεσπάσει νέος γύρος βίαιων συγκρούσεων.

image

image

Χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους δρόμους, δέκα σταθμοί του μετρό έμειναν κλειστοί, ενώ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της ινδικής πρωτεύουσας.

imageimage

Ένας βιασμός κάθε 18 ώρες

Τα περισσότερα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία δεν καταγράφονται και οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι, εξαιτίας των αγκυλώσεων της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με κοινωνικούς ακτιβιστές, που υποστηρίζουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας δεν έκαναν όσα έπρεπε για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των γυναικών.

Σύμφωνα με το CNN, οι περιπτώσεις βιασμών που δηλώθηκαν στην Ινδία, όπου ο κοινωνικός στιγματισμός αποτρέπει τα θύματα από το να δηλώσουν το έγκλημα, έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Από τις 2.487 το 1971, στις 24.206 το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Μόνο στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο αναφέρθηκαν 572 περιπτώσεις βιασμών και περίπου 600 το 2012.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό βιασμών με μια περίπτωση να αναφέρεται κάθε 18 ώρες.