Το ηλικιωμένο ζευγάρι της φωτογραφίας κλαίει επειδή αναγκάζεται να χωρίσει. Ή μάλλον να… χωριστεί. Και ο λόγος είναι η γραφειοκρατία. 

Ads

Η απίστευτη ιστορία λαμβάνει χώρα στη Βρετανία. 

Ο 83χρονος Βόλφραμ Γκότστσαλκ και η 81χρονη σύζυγός του Ανίτα παντρεύτηκαν το 1954 και είναι μαζί για συνολικά 62 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Βόλφραμ αντιμετωπίζει σοβαρά πρόβλημα υγείας καθώς εμφάνισε καρκίνο, έχει κάνει χειρουργείο στην καρδιά του και εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της γεροντικής άνοιας. 

Ads

Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό οίκο ευγηρίας. Τότε η Ανίτα έκανε κι εκείνη αίτηση για να είναι μαζί, όπως ήταν σε όλη τους τη ζωή. 

Εδώ χτύπησε η γραφειοκρατία. Τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς οίκους ευγηρίας γιατί δεν «βρέθηκαν δυο θέσεις στον ίδιο». Τώρα κάθε φορά που η Ανίτα επισκέπτεται τον Βόλφραμ χωρίζουν με δάκρυα. 

image

Την υπόθεση έφερε στο φως η 19χρονη εγγονή τους, Άσλεϊ Κάιλα Μπάριγικ, η οποία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook τη συγκινητική φωτογραφία του ηλικιωμένου ζευγαριού που κλαίει και με μια εκτενή ανάρτηση ενημερώνει πώς έχει η κατάσταση.

«Ο χωρισμός τους ραγίζει την καρδιά. Κλαίνε κάθε φορά που βλέπουν ο ένας τον άλλο. Πρόσφατα μάθαμε ότι ο παππούς μου έχει καρκίνο. Η γιαγιά μου χρειάζεται να περάσει τις τελευταίες ημέρες με τον άντρα της χωρίς να ανησυχεί πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα τον δει. Φοβάμαι ότι αυτό θα τους σκοτώσει» λέει. 

Η τοπική υγειονομική υπηρεσία δήλωσε πως εργάζεται για την άμεση διευθέτηση του θέματος, ωστόσο η  Άσλεϊ Κάιλα Μπάριγικ δήλωσε ότι κανένας υπεύθυνος δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Η οικογένεια φοβάται ότι η κατάσταση του Βόλφραμ θα χειροτερέψει πριν λυθεί το πρόβλημα.