Το όνομά του αναφέρθηκε πρόσφατα στο σινεμά και συγκεκριμένα στην ταινία Spotlight (2015) που πραγματευόταν την παιδεραστία στην Καθολική Εκκλησία μέσα από την πραγματική ιστορία της αποκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου από μια ομάδα δημοσιογράφων της Boston Globe. 

Ads

Σήμερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί όπου οδηγήθηκε έπειτα από τη νέα σύλληψή του για παιδεραστία. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο ιερέα Μπουνιφάσιου Μπούτσι, 57 ετών. 

Φέρεται να απαγχονίστηκε με ένα σεντόνι στη φυλακή της πολιτείας Μίνας Ζεράις όπου μετήχθη μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή. Καταδικάστηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι κακοποίησε δυο αγόρια ηλικίας 9 και 13 ετών.

Πριν από μια δεκαετία, ο Μπούτσι είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου αγοριού στην πόλη Μαριάνα της πολιτείας Μίνας Ζεράις και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης από το 2007 ως το 2015. Κατηγορίες εναντίον του Μπούτσι είχαν γίνει για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας.

Ads