Μία υπόγεια πόλη νεκρών κατασκευάζεται στην Ιερουσαλήμ, αφού η πόλη φαίνεται να έχει ξεμείνει από νεκροταφεία.

Ads

Οι σήραγγες που εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο κάτω από το κύριο νεκροταφείο της Ιερουσαλήμ έχουν ανασκαφεί προσεκτικά τα τελευταία δύο χρόνια για να δημιουργήσουν χώρο για 22.000 τάφους, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης για την επόμενη δεκαετία.

Ένας ανελκυστήρας 50 μέτρων θα συνδέει τον «πάνω» κόσμο με την υπόγεια πόλη. Ειδικές ομάδες γεώτρησης έχουν βρεθεί σε βάθος 45 μέτρων κάτω από το Όρος της Αναπαύσεως για να χτίσουν την μοναδική αυτή «πόλη».

image

Ads

Το διετές έργο, το οποίο κοστίζει 37 εκατομμύρια λίρες, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο νεκροταφείο Har HaMenuchot – το μεγαλύτερο στο Ισραήλ – τον επόμενο χρόνο. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τους νεκρούς στο νεκροταφείο για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ο υπερπληθυσμός του νεκροταφείου παρουσιάζει μια πρόκληση σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε πόλεις με διαφορετικές θρησκείες που απαγορεύουν ή αποθαρρύνουν την καύση, όπως ο Ιουδαϊσμός.

Η δημιουργία του νεκροταφείου ήταν ο πρώτος τρόπος για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος, με τρεις ιστορικές δομές αυξάνοντας δραματικά την διαθέσιμη περιοχή. Αλλά ακόμη και αυτά τα σημεία είναι σχεδόν γεμάτα, καθώς η ζήτηση για ταφή στην Ιερουσαλήμ είναι πολύ υψηλή.

image

image

Σύμφωνα με την εβραϊκή προφητεία, οι νεκροί θα ανέβουν από τους τάφους τους μετά την έλευση του Μεσσία και εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στην Ιερουσαλήμ θα αναστηθούν πρώτα.

image