Την υπέροχη, συγκινητική στιγμή που ένα βρέφος μόλις 4 μηνών βλέπει για πρώτη φορά την μητέρα του, κατέγραψε με κάμερα ο πατέρας του.

Ads

Για τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του, μια σπάνια πάθηση ανάγκασε τον Λέοπολντ Γουίλμπουρ να «βλέπει με τα χέρια του», αλλά πλέον τα ειδικά γυαλιά που φτιάχτηκαν γι’ αυτόν θα τον βοηθήσουν να δει ξανά.

Ο πατέρας του κατέγραψε τη στιγμή που φόρεσε για πρώτη φορά τα γυαλιά του στο σπίτι της οικογένειας στο Γούντινβιλ της Ουάσινγκτον.

Οι σκηνές δείχνουν τον Λέοπολντ να κοιτάζει προς τα κάτω σε σύγχυση προτού σηκώσει το κεφάλι του στην μητέρα του Έριν που του φωνάζει «γειά σου γλυκιέ μου».

Μόλις εστιάζει το βλέμμα του στη μητέρα του, σκάει ένα χαμόγελο όλο γλύκα και μόλις καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, αρχίζει να γελά.

Ads

image

Είχα κάποια προβλήματα με την κάμερα γιατί έκλαιγα συνεχώς» δήλωσε ο μπαμπάς στη Mail Online. «Ήμουν πολύ συγκινημένος. Ήταν πολύ συγκινητικό. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα νιώσεις όταν συμβεί κάτι σαν αυτό».

image

Σε ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο στο Facebook, ο πατέρας είπε πως ο ίδιος και η σύζυγός του αποφάσισαν να αγοράσουν τα γυαλιά για τον μικρό Λέοπολντ μόλις διαγνώστηκε με Oculocutaneous Albinism, μια πάθηση που οδηγεί σε εξαιρετικά μειωμένη όραση. «Τώρα όμως μπορεί να δει τον κόσμο πεντακάθαρα για πρώτη φορά» πρόσθεσε.

image

Περίπου ένας στους 17.000 ανθρώπους έχουν κάποια μορφή αλμπινισμού, ενώ ο οφθαλμικός αλμπινισμός επηρεάζει κυρίως τους άνδρες.