Το ιταλικό ναυτικό έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες που σοκάρουν από τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης.

Ads

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πέντε άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μετά το ναυάγιο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Το υπερφορτωμένο σκάφος ανατρέπεται την ώρα που οι περισσότεροι επιβαίνοντες μετακινούνται στην μία πλευρά και την αγωνία των ανθρώπων που απειλείται η ζωή τους, αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός. 

image

Ads

Οι αρχές κατάφεραν να διασώσουν τουλάχιστον 550 ανθρώπους, με την επιχείρηση να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

image

«Πρόκειται για θαύμα… Θα περίμενε κανείς οι αρχές να σώσουν όσους ήταν στο κατάστρωμα. Αλλά εκείνοι έσωσαν 500 ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι διασώθηκαν και αρκετοί από αυτούς που βρίσκονταν μέσα. Και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό» δήλωσε ο Φλάβιο ντι Τζιακόμο, εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

image

Τις τελευταίες 48 ώρες, οι ιταλικές αρχές έχουν διασώσει πάνω από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη. 

image

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης, δεν ξέρουν να κολυμπούν, όπως έχει καταγραφεί από μαρτυρίες επιζώντων. 

image