Η Τουρκία θα συνεχίσει τα πλήγματα στους Κούρδους μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Βαγδάτη διαμαρτυρήθηκε επισήμως για το ότι ότι επανειλημμένες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την εθνική της κυριαρχία και θέτουν σε κίνδυνο αμάχους. Μόνο χθες ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι σκότωσε 8 μαχητές του PKK.

Έπειτα από τις εξελίξεις εκλήθη ο Τούρκος πρεσβευτής στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας έχουν γίνει ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι και κάλεσε την κυβέρνηση της Βαγδάτης «να αποτρέπει τη χρήση του ιρακινού εδάφους ως βάση για επιθέσεις στις γειτονικές χώρες».

Ads

«Αν οι ιρακινοί θεσμοί δεν κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα στηρίζονται στο νόμιμο δικαίωμά μας στην άμυνα για να απαντούν στις επιθέσεις που γίνονται κατά της χώρας μας από το PKK από το Ιράκ», πρόσθεσε.

«Οι επιχειρήσεις αυτές στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστούν για όσο καιρό τρομοκρατικές οργανώσεις φωλιάζουν στο ιρακινό έδαφος και για όσο καιρό απαιτείται για τις ανάγκες της ασφάλειας της Τουρκίας», κατέληξε ο Ακσόι.