Την αποτελεσματική εμπλοκή της στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων ανακοίνωσε η Τουρκία, που σημείωσε ωστόσο ότι ο πρώτος στόχος της παραμένει η απομάκρυνση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, από την εξουσία. 

Ads

Η Τουρκία είχε εκφράσει σκεπτικισμό για την πιθανότητα η μάχη της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μάχεται την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, να καταλήξει να ενισχύσει το καθεστώς του Σύρου Προέδρου. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στόχος για την Συρία πρέπει να είναι ένα κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό καθεστώς το οποίο να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της.

Την ίδια στιγμή, οι τζιχαντιστές φέρεται να αποκεφάλισαν στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, τους οποίους αιχμαλώτισαν εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα κεφάλια των γυναικών επάνω σε έναν τοίχο από τσιμέντο. Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί να επαληθευτεί, ωστόσο ανταποκρίνονται στις πληροφορίες του Associated Press για το περιστατικό.

Ads