Με μια ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τα βάζει σήμερα με την γερμανική εφημερίδα Bild, την οποία κατηγορεί για «εξύβριση» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ads

Χθες, η εφημερίδα, φιλοξενούσε δημοσίευμα με ολοσέλιδη φωτογραφία του Ερντογάν με σχόλιο: «Η Bild λέει στον Ερντογάν την αλήθεια κατάμουτρα: Δεν είσαι δημοκράτης! Βλάπτεις τη χώρα σου! Δεν είσαι ευπρόσδεκτος!». 

Σε γραπτή του δήλωση, το υπουργείο αναφέρει πως το δημοσίευμα της εφημερίδας έκανε «προσβλητικές» παρατηρήσεις και σχόλια που «αντανακλούν το μίσος».

«Πρόσφατα, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως είναι σε έναν αγώνα δρόμου για να δυσφημίσουν τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας με πολιτικά επιχειρήματα, αντί να προσφέρουν αμερόληπτες και σωστές ειδήσεις», σημειώνει. 

Ads

image

«Καταδικάζουμε αυτή την ιστορία (της εφημερίδας Bild) και την διαστρεβλωμένη φράση που χρησιμοποίησε στον τίτλο της», προσθέτει και καταλήγει: 

«Όσοι προσπαθούν να κερδίσουν κάτι από την αντιπολίτευση στον Πρόεδρό μας, δημοσιεύοντας ταμπλόιντ δημοσιογραφία, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχει καμία αξία… Αυτό το είδος των ιστοριών που αγνοούν την ηθική της είδησης και ευδοκιμούν στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό ανήκουν στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας».