Μπορεί η αγαπημένη ηθοποιός Μέριλ Στριπ να ήταν αυτή που βραβεύτηκε στην χθεσινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ωστόσο δεν παρέλειψε κι εκείνη να δώσει το δικό της «βραβείο»… ερμηνείας και μάλιστα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Η σπουδαία ηθοποιός τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, με το βραβείο Cecil B. DeMille και στην ομιλία της δεν στάθηκε στο να ευχαριστήσει τους δικούς της και τους συνεργάτες της όπως κάνουν συνήθως οι συνάδελφοι της.

Αφού απαρίθμησε τους σπουδαίους ηθοποιούς που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα με εκείνη, και οι οποίοι δεν γεννήθηκαν ούτε μεγάλωσαν στο Χόλιγουντ αλλά έφτασαν ως εκεί κάνοντας σημαντική καριέρα, στάθηκε σε έναν «ηθοποιό» που διακρίθηκε για την ιδιαίτερα κακή ερμηνεία του.

Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο της ηθοποιού για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν δίστασε να μιμηθεί έναν δημοσιογράφο με αναπηρία, κοροϊδεύοντας τον.

Ads

image

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε και μου ράγισε την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά η 67χρονη Στριπ. «Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Δεν υπήρχε τίποτα καλό σε αυτό!», ξεκαθάρισε. «Ήταν όμως αποτελεσματική κι έκανε τη δουλειά της», σημείωσε.

«Ήταν η στιγμή εκείνη που το πρόσωπο που ζητήθηκε να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρας μας μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, κάποιον που δεν μπορούσε να “απαντήσει”. Μου ράγισε την καρδιά όταν το είδα και δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Γιατί δεν ήταν σε ταινία αλλά στην πραγματική ζωή. Και όταν γίνεται από κάποιον που έχει εξουσία, είναι σαν να δίνει την άδεια σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Η έλλειψη σεβασμού φέρνει έλλειψη σεβασμού και η βία φέρνει βία. Και όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να εκφοβίζουν όλοι χάνουμε», είπε η Στριπ για να καταχειροκροτηθεί.

Δείτε την ομιλία της:

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε η Μέριλ Στριπ έγινε τον Νοέμβριο του 2015, όταν ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του δημοσιογράφου των New York Times Σερζ Κοβαλέσκι, ο οποίος πάσχει από αρθρογρύπωση, κοροϊδεύοντας τον για την αναπηρία του.

Δείτε τον να δίνει «ρεσιτάλ»: