Σε ηλικία μόλις 14 ετών η Ασουάκ απήχθη και πωλήθηκε ως δούλα σε τζιχανιστή, μέλος του ISIS, ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά και την έκανε σκλάβα του σεξ.

Ads

Μιλώντας στο ιρακινό δίκτυο Al-Iraqiya, η κοπέλα περιγράφει τα όσα έζησε ως αιχμάλωτη στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, μετά την απαγωγή της, όταν εκείνη και η οικογένειά της μεταφέρθηκαν στη Συρία.

«Ανησυχούσαμε γιατί δεν ξέραμε αν θα μας σκοτώσουν ή όχι. Ωστόσο, νιώθαμε καλά που ήμασταν όλοι μαζί, λέγαμε ότι θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε μαζί. Όμως, μετά μας χώρισαν» σημειώνει η ίδια.

Όπως περιγράφει, στη συνέχεια, όλες οι γυναίκες Γιαζίντι (η εθνοθησκευτική ομάδα, στην οποία ανήκε) περίπου 300-400, ηλικίας 9 ετών και άνω, μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη στο Ιράκ. Εκεί, παρέμειναν για τρεις ημέρες και χρησιμοποιήθηκαν ως «δώρα» ή πωλήθηκαν φθηνά και όσες έμειναν, στάλθηκαν στη Συρία.

Ads

Η Ασουά περιέγραψε και την κακοποίησή της από τον Humam: «Νόμιζα ότι δεν θα με βιάσει επειδή ήμουν μόλις 14. Ωστόσο, με έδεσε με σιδερένιες χειροπέδες και με βίαζε».

Πριν από λίγα χρόνια ωστόσο κατάφερε να αποδράσει από τον “ιδιοκτήτη” της και να διαφύγει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία και να αρχίσει μία νέα ζωή.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, το 2018 πέτυχε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης τον “ιδιοκτήτη” και βιαστή της, ο οποίος τη σταμάτησε λέγοντάς της απειλητικά “Ξέρω πού μένεις”. Έπειτα από αυτή τη συνάντηση, η τρομοκρατημένη κοπέλα αποφάσισε να φύγει αμέσως από τη Γερμανία και να μείνει σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ μαζί με τον πατέρα της, όπου θα αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ανατριχιαστική συνάντηση

Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά, εκείνος ως κρατούμενος πια κι εκείνη στην ηλικία των 20 ετών, προσπαθώντας ακόμη να κλείσει τις πληγές της, με τη συνάντηση να καταγράφεται από κάμερα. Το ανατριχιαστικό βίντεο, που καταγράφηκε από την Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου.

Εκείνος δεν την κοιτούσε καν, ενώ εκείνη του φώναζε, λέγοντάς του: «Ήμουν μόλις 14 ετών όταν με βίαζες. Κοίταξέ με. Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή; Ήμουν 14 ετών, όσο η κόρη σου, ο γιος σου ή η αδερφή σου. Μου κατέστρεψες τη ζωή. Μου έκλεψες όλα μου τα όνειρα».

Μετά από αυτά τα λόγια η κοπέλα λιποθύμησε, μην αντέχοντας την ένταση και την ψυχολογική φόρτιση που της προκάλεσε η συνάντηση με τον τζιχαντιστή -βιαστή της.