Δύο βίντεο από τη στιγμή που το αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber χτύπησε και σκότωσε μια πεζή έδωσε στη δημοσιότητα αστυνομία.

Ads

Το ένα βίντεο δείχνει το εσωτερικό του Volvo SUV, που χτύπησε τη 49χρονη Elaine Herzberg. Στο διάρκειας 4 δευτερολέπτων εξωτερικό βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο να κινείται σε ένα σκοτεινό και άδειο δρόμο, καθώς πέφτει πάνω στη γυναίκα που διασχίζει τον δρόμο. Στο άλλο βίντεο, διάρκειας 14 δευτερολέπτων, φαίνεται ο χειριστής του οχήματος, που αναγνωρίστηκε απ’ την αστυνομία ως η Rafaela Vasquez, να κοιτάζει κάτι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και όχι στον δρόμο τη στιγμή της σύγκρουσης. Δείχνει σοκαρισμένη την τελευταία στιγμή, μόλις συνειδητοποίησε πως δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Η Uber γενικά αναφέρεται στους χειριστές των αυτόνομων οχημάτων της ως «οδηγούς ασφαλείας» που μπορούν να παρέμβουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του οχήματος, αλλά γενικά αφήνει τα οχήματα στην αυτόνομη λειτουργία. Τα αυτοκίνητα αυτά γενικά βασίζονται σε αισθητήρες ραντάρ που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένοι για να εντοπίζουν πεζούς, ποδηλάτες, αυτοκίνητα και άλλα εμπόδια.