«Είναι ενθαρρυντικό που παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα κινητοποιούνται για να επιφέρουν αλλαγές», δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μιλώντας πρώτη φορά δημόσια για το θέμα μετά το μακελειό με τους 17 νεκρούς στο λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα. 

Ads

«Είναι το μέλλον μας και κέρδισαν το δικαίωμα να ακουστούν οι απόψεις τους», είπε η Μελάνια Τραμπ στη διάρκεια γεύματος με τις συζύγους των κυβερνητών των αμερικανικών Πολιτειών που βρίσκονται στο Λευκό Οίκο για επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μελάνια τόνισε ότι και η ίδια είναι μητέρα και δεν μπορεί να φανταστεί πόσο μεγάλος είναι ο πόνος μετά από μια τέτοια τραγωδία. «Στον πρώτο μου χρόνο ως Πρώτη Κυρία, έμαθα ότι μέσα στη τραγωδία μπορείς πολλές φορές να δεις τη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος…»

Μετά το τελευταίο μακελειό σε σχολείο, νέοι άνθρωποι στις ΗΠΑ ζητούν αυστηροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μέσω της συμμετοχής τους σε δημόσιες συζητήσεις με πολιτικούς.

Ads

Η στήριξη της Μελάνια Τραμπ στη διαμαρτυρία των μαθητών είναι κόντρα στην πολιτική του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος -πέραν της ανοιχτής στήριξης του στο πανίσχυρο λόμπι των όπλων- πριν από λίγες ημέρες πρότεινε οι εκπαιδευτικοί να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία.