Μια περιοχή που πολιορκήθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος ανατολικά της πρωτεύουσας της Συρίας την Κυριακή έλαβε βοήθεια του ΟΗΕ για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ.

Ads

Το Al-Nashabiye βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Γκούτα, μια περιοχή που κρατιέται στα ανατολικά της Δαμασκού, η οποία έχει καταστραφεί κατά τη διάρκεια της εξαετούς διένεξης.

Στις 22 Ιουλίου, η κυβέρνηση κήρυξε κατάπαυση του πυρός σε τμήματα του θύλακα, μία από τις τέσσερις προτεινόμενες «ζώνες απο-επικαλύψεων» που καθορίστηκαν σε συμφωνία που έλαβαν οι σύμμαχοί της το Ιράν και η Ρωσία και ανταρτών την Τουρκία τον Μάιο.

«Είναι η πρώτη φορά που ανθρωπιστική συνοδεία εισήλθε στο Al-Nashabiye σε πέντε χρόνια», δήλωσε μια πηγή που συμμετείχε στην παράδοση βοήθειας του ΟΗΕ.

Ads

Η πηγή ανέφερε ότι τα τρόφιμα και η μη επισιτιστική βοήθεια παραδόθηκαν σε 7.200 άπορους ανθρώπους, ημέρες μετά τις περαιτέρω παραδόσεις βοήθειας στην Ανατολική Γκούτα.

Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι είχε παραδώσει περισσότερους από 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή Γκούτα.

Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση τον Μάρτιο του 2011 με αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες.