Με εμπόδια προχωρά η παγκόσμια διανομή της ταινίας της  Disney, «Η πεντάμορφη και το τέρας». Μετά την Ρωσία όπου εγκρίθηκε μόνο για νέους άνω των 16 ετών, η εταιρεία ανέβαλε επ’ αόριστον την προβολή της νέας της ταινίας στην Μαλαισία, οι αρχές της οποίας απαίτησαν να αφαιρεθεί μία «ομοφυλοφιλική σκηνή». 

Ads

Συγκεκριμένα, οι δύο κυριότερες αλυσίδες κινηματογράφων της χώρας ανέφεραν ότι αναβλήθηκε η προβολή της ταινίας που επρόκειτο να ξεκινήσει να παίζεται την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αρμόδιας επιτροπής, η ταινία εγκρίθηκε εκτός από μία μικρή σκηνή, η οποία προάγει την ομοφυλοφιλία, γεγονός που απαγορεύεται για ταινίες που μπορούν να δουν παιδιά κάτω των 13 ετών.

«Έχουμε εγκρίνει την ταινία, αλλά θα πρέπει να κοπεί μία ομοφυλοφιλική στιγμή. Πρόκειται για μία μικρή σκηνή που είναι ακατάλληλη, γιατί πολλά παιδιά θα δουν την ταινία» ανέφερε ο Αμντούλ Χαλίμ. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την Disney αναφορικά με την απόφαση να περικοπεί η επίμαχη σκηνή.

Ads

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα «The Star», η Disney ισχυρίζεται ότι η προβολή της ταινίας αναβλήθηκε προκειμένου να γίνει «εσωτερική επανεξέταση».

Να σημειωθεί, ότι σε ΗΠΑ και Καναδά η ταινία φέρει σήμανση για επιθυμητή θέαση από ανήλικους μαζί με τους γονείς.