Η παλαιστινιακή ηγεσία «παγώνει» τις επαφές της με το Ισραήλ «σε όλα τα επίπεδα», ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ζητώντας την άρση των μέτρων ασφαλείας που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές περιμετρικά της Πλατείας των Τεμενών.

Ads

«Εξ ονόματος της παλαιστινιακής ηγεσίας, ανακοινώνω την αναστολή όλων των επαφών με την ισραηλινή πλευρά σε κάθε επίπεδο έως το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα άρει όλα τα μέτρα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού γενικά και ειδικά στην Ιερουσαλήμ και στο τέμενος Αλ Άκσα και ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς» τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στον απόηχο των συγκρούσεων που ξέσπασαν χθες μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα, τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι εναντίον τους, που σημειώθηκε στον ισραηλινό οικισμό Νεβέ Τσουφ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ, άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί σε συγκρούσεις γύρω από το  Όρος του Ναού.

Ads