Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Γάζα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Τραμπ, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ads

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια διαδήλωσης σε σημείο ελέγχου στην Ραμάλα. Οι τέσσερις φέρονται να τραυματίστηκαν από κανονικές σφαίρες και οι δύο από σφαίρες καουτσούκ. Ακόμη οκτώ διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ στο Tul Karm και ένας στην Βηθλεέμ. Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από σφαίρες καουτσούκ στην συνοικία Shuafat της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στην Ναμπλούς και την Τζενίν. Πλήθος διαδηλωτών αντιμετωπίστηκαν με χημικά και δακρυγόνα.

Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στην Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Ads

Οι διαδηλώσεις στην Ραμάλα, στο Tul Karm και στην Ναμπλούς περιελάμβαναν και τελετουργικό κάψιμο αμερικανικών σημαιών και πορτρέτων του Τραμπ. Στον δρόμο βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Χεβρώνα και το Αλ Μπιρέχ της Δυτικής Όχθης, όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους και πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις του σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.