Την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στο κέντρο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ που εδρεύει στην Εσθονία ανακοίνωσε το επισήμως το Κίεβο.

Ads

«Σήμερα, η σημαία της Ουκρανίας επισήμως προστέθηκε στην έδρα του κέντρου κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Τάλιν, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδο της Ουκρανίας σε αυτό» αναφέρει η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στο Twitter.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της Μόσχας, ωστόσο, στις 17 Μαρτίου, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Εσθονία, Βλαντίμιρ Λιπάεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS ότι η εμπλοκή της Ουκρανίας στο κέντρο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ είναι μια «προσπάθεια εκβιασμού της Ρωσίας».

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι μια τέτοια απόφαση έχει συμβολικό νόημα, αφού «απεικονίζει τα σχέδια της Δύσης να εμπλέξει σταδιακά την Ουκρανία στο σύστημα του αντιρωσικού στρατιωτικού σχεδιασμού και την ενσωμάτωσή της στην υποδομή του ΝΑΤΟ».

Ωστόσο, δήλωσε ότι η συμμετοχή του Κιέβου στις εργασίες αυτής της δομής δεν αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.