Σε ένα δωμάτιο γεμάτο νέους ανθρώπους στέκεται η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Σηκώνει το χέρι της και χαιρετά. Κανείς όμως από τους νεαρούς παρευρισκόμενους δεν την κοιτάει. Η νέα γενιά της έχει γυρίσει την πλάτη…

Ads

Όχι πολιτικά – σε αυτή την περίπτωση – αλλά για να βγάλει selfie!

Την απίστευτη φωτογραφία τράβηξε και ανέβασε στο Twitter η Barbara Kinney, επίσημη φωτογράφος της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Και τα reteews έπεσαν βροχή. 

Το ίδιο και τα σχόλια. Πολλά αρνητικά για τη νέα γενιά των… selfie και τον ρόλο των social media που τείνει να υπεραπλοποιήσει την πολιτική. 

Η πολιτική του twitter και του facebook έχει εν πολλοίς καταλήξει κυρίαρχη στην εποχή των millenials και της τεχνολογικής επανάστασης. 

Μια φωτογραφία κι ένα σύντομο σχόλιο κάνουν… παιχνίδι και δίνουν την κυρίαρχη πολιτική γραμμή – φτάνοντας πολύ άμεσα και γρήγορα σε μια πολύ ευρεία πίτα των αποδεκτών.

Αποδέκτες που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπουν στον κόπο να ακούσουν ή να διαβάσουν μια ολόκληρη πολιτική ομιλία που μπορεί, ωστόσο, όπως γινόταν πάντα, να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις προθέσεις του πολιτικού προσώπου. 

Έτσι μια selfie της Χίλαρι με δεκάδες πιτσιρικάδες μπορεί να φτάσει – όπως και έκανε – στα πέρατα του κόσμου, ενώ το τι τους είπε ενδεχομένως να αγνοηθεί. 

Εξάλλου κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ιδέα της μαζικής selfie δεν ήταν παρά μια ιδέα της ομάδας επικοινωνίας του στρατοπέδου της Κλίντον…